Get relevant, stay relevant

Diederik Veerman, aangenaam!

Met CoCreatives wil ik mensen en organisaties inspireren en activeren zodat ze innovatief, relevant en betrokken zijn en blijven. Daardoor durven ze – voor zichzelf én anderen – een vernieuwend verschil te maken in deze wereld. Ik deel graag mijn energie, ideeën en inspiratie met personen die met hun waardevolle maatschappelijke initiatieven nieuwe of grotere stappen willen zetten. Het zijn idealen die zij niet alleen, maar bovenal mét en voor andere mensen willen verwezenlijken.

Ontdek meer over CoCreatives op deze website of neem direct contact met mij op.

De wereld begrijpen en kansen pakken

Onder meer als onderzoeker, expeditieleider en tentoonstellingsmaker heb ik in de afgelopen jaren veel boeiende – en soms confronterende – contrasten in de wereld mogen zien. Daardoor is mijn verlangen alleen maar groter geworden om meer van de wereld te begrijpen en een bijdrage te leveren die een verschil maakt. Het leven is geen generale repetitie, maar gebeurt hier en nu, iedere dag. Het is aan ons om alert te zijn, om ons te verdiepen in de mensen voor wie we van belang willen worden. Om uiteindelijk kansen te zien en die samen te pakken.

Rijk fundament

Bob Dylan zong het al: de tijden veranderen, gemeenschappen veranderen, de wereld verandert. Mijn veldwerk en samenwerking met mensen – van Oost-Groningen tot Groenland, van Zeeland tot de Stille Zuidzee - gecombineerd met mijn kennis van geschiedenis en educatie vormen een onuitputtelijke bron voor verhalen, inspiratie en handvatten. Het is een fundament waarmee ik anderen kan helpen om verandering in gang te zetten.

Voor en met mensen de juiste ideeën realiseren. Daar gaat en staat CoCreatives voor.

Krachtig bestaansrecht

Exposities, onderwijsprogramma’s en andere inhoudelijk-creatieve projecten hebben mij geleerd wat het betekent om wel of niet relevant te zijn. En dat het realiseren naar betekenisvolle projecten lastig én tegelijkertijd van levensbelang is. Immers, hoe krachtig is het bestaansrecht van organisaties die daadwerkelijk verschillende groepen mensen op oprechte, inhoudelijke wijze aan zich weten te binden?

Van werkelijke betekenis zijn

Juist daarom bestaat CoCreatives. Om met keynote speeches, advieswerk en conceptontwikkeling mensen bij te staan in hun streven om maatschappelijk duurzame verbindingen te creëren. Dat doe ik alleen, of desgewenst met het netwerk van experts dat ik om me heen heb verzameld. Zodat jij als individu, als organisatie van werkelijke betekenis kan zijn. Voor en met mensen de juiste ideeën realiseren. Daar gaat en staat CoCreatives voor.